LubelLOVE inspiracje – Makaron z pietruszkowym pesto i grillowaną rzodkiewką
Uwielbiam szybkie, letnie przepisy. Teraz kiedy już doszłam do siebie po urodzeniu drugiej córeczki mogę znów oddawać się kulinarnym szaleństwom, o ile mała da się odłożyć 😉 Korzystając z jej drzemki upichciłam przepyszny obiad zainspirowany przez markę Lubella. Miał to być przepis na lato z serem feta, a ja dodałam do niego nieoczywiste składniki, takie jak liście rzodkiewki (w pesto) i grillowana rzodkiewka. Zobacz, co z tego wyszło. A jeszcze lepiej – wypróbuj i urządź sobie własne fetowanie lata 😉
Makaron z pesto z pietruszki i liści rzodkiewki z grillowaną rzodkiewką, pomidorkami koktajlowymi i serem feta
Składniki (umówmy się, że latem nie przejmujemy się gramaturami, wszystko dodajemy na oko i tyle, ile chcemy):
- świdry Lubella
- garść natki pietruszki
- garść liści rzodkiewki
- garść orzechów nerkowca
- ser żółty lub parmezan (u mnie kilka plasterków)
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek (do uzyskania pożądanej konsystencji)
- szczypta soli
- pieprz, oregano, lubczyk
- woda z gotowania makaronu (konsystencja!)
- kilka rzodkiewek
- kilkanaście pomidorków koktajlowych
- ser feta