Kulinarnie: Makaron ze szpinakiem
- mała cebula,
- 4-5 ząbków czosnku,
- pół paczki świeżego lub 1/3-1/2 paczki mrożonego szpinaku,
- pół opakowania czosnkowego serka kanapkowego (tego z kremowych, a nie twarogowych),
- ok. 100 ml jogurtu greckiego lub naturalnego,
- odrobina mleka,
- sól, pieprz,
- masło do smażenia,
- płatki migdałowe lub siekane migdały do posypania.
Podsmażamy wszystko razem – jeśli używamy świeżego szpinaku (który zresztą tu polecam, mimo, że akurat, gdy robiłam zdjęcia, na stanie miałam tylko taki w brykiecie :P), wystarczy mu 5 minut. Jeśli używamy szpinaku mrożonego, dajemy mu mniej więcej tyle czasu, ile przewidzieli producenci na opakowaniu (10-15 minut).
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’https://www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(’create’, 'UA-92187595-1′, 'auto’);
ga(’send’, 'pageview’);