Kulinarnie: Omlet z waniliowym kremem i malinami
Dzień dobry!
Ponieważ od jutra zaczyna się nowe wyzwanie blogowe, które ponownie będzie wymagało 5 dni, moje posty pójdą troszkę w odstawkę, więc w ramach nadrabiania jeszcze dziś coś pysznego – idealne na śniadanie bądź podwieczorek na słodko – przepyszny naleśnikowy omlet z sosem waniliowym i malinami, odpowiedni dla diabetyków lub słodkich mam. Zapraszam!
- 2 jajka,
- 2 łyżki mleka,
- 1 łyżka mąki orkiszowej,
- 1 łyżka mąki amarantusowej,
- łyżeczka masła,
- 125 g serka homogenizowanego naturalnego,
- 15 g mleka w proszku odtłuszczonego,
- łyżka ksylitolu,
- kilka kropel ekstraktu waniliowego,
- maliny.
Przygotowanie:
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’https://www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(’create’, 'UA-92187595-1′, 'auto’);
ga(’send’, 'pageview’);